martes, 12 de mayo de 2015

"La serenitat"


Treballar, estudiar, ajustar el nostre pressupost, ocupar-nos de la llar i de la família; i una infinitat d'obligacions i responsabilitats que se'ns van presentant en el dia a dia, sembla que amb tants quefers no puguem conservar la serenitat i encara així, ho fem. Però, quan arriba alguna cosa inesperada que ens sembla que no anem a saber resoldre? És llavors quan apareix la tensió, per la nostra ment passem i repassem les mateixes paraules, les mateixes opcions, els mateixos pensaments sense arribar a res. Augmenta la nostra ansietat, és quan entristim, ens entra la desgana, volem abandonar i escapar-nos de les nostres responsabilitats i obligacions. És quan desesperem i ens deixem arrossegar per aquest problema fins a gairebé emmalaltir. És quan hem perdut gairebé tota la nostra energia.

La serenitat ens ensenya a conservar la calma en aquests moments tan complicats, a adquirir fortalesa, per afrontar, suportar i dominar l'adversitat; a mostrar-nos cordials i amables amb els altres i amb nosaltres mateixes per així resoldre tota dificultat per més difícil o greu que sembli. Ens fa més propietàries de les nostres emocions i de nosaltres mateixes.

Com mantenim la serenitat en moments difícils?

1. Ocupant-nos de les nostres tasques habituals i concentrant-nos en elles a cada moment.

2. Cuidant-nos i escapant-nos cada vegada que puguem a un lloc tranquil i si pot ser llunyà per meditar. Fent exercicis que ens puguin alliberar de l'ansietat i poder-nos centrar al nostre ventre, la nostra força. D'aquesta manera augmentarem la nostra energia, l'amor i el bon humor.

3. Tenint un pensament positiu, veient que només és una dificultat i que encara sent greu sempre es pot resoldre, d'aquesta manera actuarem amb cautela i no amb impulsos.

4. Obrir-nos, buscar suport i consell en un familiar, bon amic, professor, mestre espiritual, ells ens donaran la seva opinió d’acord a la raó, la veritat i la justícia.

5. Sentint i gaudint de l'alegria dels nostres estimats més propers: fills, cònjuge, companys/es de treball, amigues i no tornant-nos irritables ni agressives amb ells.

El 22 de maig de  2015 a les 19.30 h. ens trobem a
“Espill – Cercle de Dones – Alquimia Femenina” 
a Ananda Ioga, per tractar el tema de:

“La serenitat”


Serenitat és un petó,
el color d'una cançó,
la visita d'un amic.
Serenitat és un adéu,
en un moment tranquil.
El saber com actuar,
el somriure del teu fill,
la mirada del qui estima
sense cap condició.
Serenitat és l'acció,
que jo voldria aconseguir.


Marta Aubà, "Trossets del que penso"
No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.